Chiptuning in Apeldoorn

Chiptuning bestaat uit het aanpassen van het motormanagement. Dit levert vermogenswinsten en veel meer rijplezier op. Bij chiptuning passen wij diverse punten in het motormanagementsysteem aan. Samengevat blijven alle waarden van de motorparameters bij deze stage binnen de gestelde veiligheidsnormen.
Om te beginnen met de chiptuning worden er aantal stappen doorlopen. Ten eerste beginnen wij met het kijken naar welke mogelijkheid de ECU van de auto biedt om uitgelezen te worden.

Carsleutel doet dit op twee verschillende manieren:
1. Wij lezen de software van de ECU uit via de OBD (diagnose) stekker van de auto.
2. Wij halen de ECU van de auto uit en sluiten deze vervolgens direct aan op onze computer, zodat de software wordt uitgelezen.

Vermogensoptimalisatie zonder schade aan de motor
Sommige fabrikanten brengen zelfs verschillende vermogensvarianten van dezelfde motoren op de markt. Indien men de sterkere versie overweegt aan te schaffen bij de dealer, kan men evenals voor chiptuning kiezen. Door middel van chiptuning kan Carsleutel vaak hetzelfde resultaat bereiken en soms zelfs beter. Door het chiptunen van uw auto kan er binnen een paar uur verbetering realiseren van tussen de 15 en 35%. Terwijl het brandstofverbruik tot wel 15% verminderd. Zo wordt de brandstof, zuurstof en ontsteking beter op elkaar afgesteld. Hierdoor levert jouw motor meer vermogen. Door middel van te dataloggen tijdens het aanpassen van de software meten wij de AFR-ratio, turbo, ontsteking en temperaturen. Bovendien is de datalog noodzakelijk om te controleren of deze waarden veilig staan afgesteld.

Wat kunt u van ons verwachten tijdens de veilige chiptuning:
• Diepgaande kennis van de motor computer en van uw auto
• Goede accu voeding tijdens het chippen
• Wij back-uppen uw software eerst, waardoor dit niet verloren gaat.
• Goede tuning bestanden in gebruik
Voor meer informatie vult het contactformulier in, dan nemen wij z.s.m. contact op met u.